Rahastoraportointi

Assetin rahastoraportointi on suunniteltu helpottamaan kvartaaliraportointia, korvaamaan excel-tiedostojen pyörittelyä ja parantamaan datan saatavuutta kaikille.

Rahastoraportointi on saatavilla Professional- ja Enterprise -tilaustyyppeihin. Ota yhteyttä Assetin yhteyshenkilöösi tai myyntitiimiimme sales@assetti.pro

Hyödyt

Rahastoraportointityökalulla voit luoda, viedä ja julkaista kvartaaliraportteja rahastosalkuille. Voit myös luoda useita erilaisia raporttipohjia, joten tarpeen mukaan esimerkiksi salkuilla voi olla erilainen kokoelma mittareita raportissa. Työkalulla luot uusia tai muokkaat keskeneräisiä raportteja ja näet myös julkaistut raportit näppärästi. Lisäksi voit tallentaa raporttien kaikki graafiset esitykset omiin tiedostoihisi yksitellen.

Muista nämä asiat kun alat luoda rahastoraporttia

• Salkun tyypin täytyy olla rahasto. Muokkaa salkun tyyppiä valitsemalla Salkku > Yleiset tiedot > Salkun tyyppi.
  • Toimiakseen rahastoraportointi vaatii lukuisten tietokenttien käyttöä ja päivitystä.

Näin luot uuden raporttipohjan

1. Avaa Rahasto -päänäkymä.
  2. Klikkaa +LISÄÄ -painiketta ruudun oikeassa yläkulmassa.
  3. Valitse Lisää uusi raporttipohja.
  4. Nimeä raporttipohja ja klikkaa Luo.

Lisää yllä olevaan näkymään erilaisia osioita kuten kaavioita ja tekstikenttiä sinistä plus -kuvaketta klikkaamalla. Määritä osion

• tyyppi
    • Trend = trendikaavio
    • Pie chart = ympyräkaavio
    • Table = taulukko
    • Free text = vapaa tekstikenttä
    • Gauge = mittari
    • Fund information = rahaston tiedot (perustiedot)
  • aineisto eli mistä tieto haetaan
    • Vaihtoehdot riippuvat valitsemasi osion tyypistä.
  • koko
    • Vaihtoehdot riippuvat valitsemasi osion tyypistä.
    • Mittakaavana toimivat näkymän neliöt eli 1x1 tarkoittaa yhden neliön kokoista alaa.
    • Koko vaikuttaa siihen, kuinka monta osiota voit luoda yhteen näkymään.
  • otsikko

Osion muokkaaminen

• Jokaisen osion oikeassa yläkulmassa on kolme pistettä, jota klikkaamalla voit joko poistaa osion tai muokata sitä.
  • Osiossa olevia tietoja voi poistaa, mikäli niiden kohdalla on rasti. Huomaa, että toimintoa ei voi perua, joten mikäli poistat tarpeellisen tiedon vahingossa, sinun on luotava osio uudelleen.
  • Jos osiossa on pudotusvalikko, voit valita mitkä tiedot haluat pois näkyvistä rastia klikkaamalla. Tallennettuja valintoja ei voi perua, joten mikäli haluat jonkin poistamasi arvon takaisin, sinun on luotava osio uudelleen.

Tallenna raporttipohja, painike löytyy sivun oikeasta yläkulmasta. Siirry Takaisin -painikkeella Rahasto -näkymään, jossa raportti luodaan.

Huomaa, että näkymässä esitetään esimerkkiaineistoa. Näet todelliset luvut kun luot raportin.

Näin luot uuden raportin

1. Klikkaa +LISÄÄ -painiketta Rahasto -näkymässä.
  2. Valitse Lisää uusi raportti ja valitse juuri luomasi raporttipohja.
  3. Määrittele lisäksi raportin kausi, salkku ja kieli. Klikkaa Luo.
  4. Raporttinäkymä avautuu. Sivun oikeassa yläkulmassa on kaksi painiketta:
    • kynätyökalu, jolla voit halutessasi nimetä salkun uudelleen.
    • julkaise -painike. Huomaa, että julkaisun jälkeen raporttia ei voi kommentoida, katso lisätietoja täältä.

Raporttinäkymä