Korjaukset

Voit hyödyntää Assettia kiinteistösi korjausten suunnitteluun ja seurantaan. Korjaustoiminnot on suunniteltu tukemaan luotettavaa (pitkäaikaista)  ylläpitosuunnittelua, CAPEX-seurantaa ja kiinteistön kunnon hahmottamista. Assetin avulla pystyt vertailemaan tarvittavia investointeja esim. kohteittain tai salkuittain sekä seuraamaan toteutuneita kustannuksia. Korjaus -välilehdelle pääset kunkin kiinteistön pääsivun kautta.

Voit lisätä korjaukset Assettiin joko Tietojen tuonti -toiminnon avulla tai suoraan Assetin käyttöliittymässä. Jos käytät tuontitoimintoa, lataa siirtotiedosto ensin itsellesi ja täytä siihen tarvittavat tiedot. Lue lisää siirtotiedostoista täältä.

Käyttöliittymässä uusi korjaus lisätään napsauttamalla LISÄÄ -painiketta näytön oikeassa yläkulmassa. Korjausnäkymään ilmestyy uusi rivi, johon tulee lisätä seuraavat tiedot:

• Jos korjaus on kohdistettu tiettyyn kiinteistössä sijaitsevaan tilaan, voit liittää korjauksen siihen/niihin napsauttamalla Yhdistä tiloja -painiketta (LISÄÄ -painikkeen vieressä).
  • Korjaustunnus. Luo jokaiselle korjaukselle yksilöllinen tunnus (esim. 78900, 78901…)
  • Alkamisajankohta (esim. tammi 2022)
  • Valmistumisajankohta (esim. maalis 2022)
  • Tila - ehdotus, tehty tai tuleva
  • Luokittelu. Voit valita pudotusvalikon vaihtoehdoista tai lisätä omia käyttäjävalikon Asetuksista. Lue lisää Asetuksista täältä
  • Alaluokka. Voit valita pudotusvalikon vaihtoehdoista, kun olet ensin lisännyt ne käyttäjävalikon Asetuksista.
  • Prioriteetti - ajankohta siirrettävissä, pakollinen tai suositeltava
  • Otsikko
  • Kuvaus
  • Use cost estimate in budgeting”. Tulevaisuudessa tämän ruudun valitsemalla voit käyttää korjauksen kustannusarviota budjetoinnissa Taloustiedot -välilehdellä. Lisäksi voit linkittää korjauksen tilikartassa olevaan oikeaan tiliin. Huomioi, että tämä toiminto ei ole vielä käytössä.
  • Urakoitsija. Voit valita urakoitsijan pudotusvalikosta, jos olet lisännyt Organisaation jo aiemmin Yhteystietoihin (sivun vasen laita). Huomioi, että urakoitsijaa ei voi tallentaa yhteystietoihin yksityishenkilönä.
  • Kustannusarvio
  • Kulutoteuma
  • ALV-prosentti, esim. 24,0
  • ALV:n osuus, merkitään euromääräisenä
  • Valitse “Kyllä” Aktivoitava -kentässä lisätäksesi korjauksen CAPEX-raporttiin.
  • ALV-hakeutumisasteen lähtötaso prosentteina
  • Jo vähennetyn ALV:n määrä euroina (lisää tarvittaessa)
  • Jo vähennetyn ALV:n pvm (lisää tarvittaessa)

Muistathan tallentaa tekemäsi muutokset!

Nähdäksesi kiinteistösi korjaukset, napsauta Mittarit (päänavigaatio sivun vasemmassa laidassa) ja valitse sen jälkeen Korjaukset näytön yläpalkista. Tällä hetkellä toiminto on käytettävissä vain trendinäkymässä.