Tilikartta

Tarvitset tilikartan hyödyntääksesi Taloustiedot -välilehteä. Sen avulla järjestelmä voi yhdistää talouslukusi oikeaan tiliin. Tilikartat löydät käyttäjänimesi alla olevasta valikosta.

Huomaa, että tilikarttojen näkyminen riippuu käyttäjäoikeuksistasi. Ota yhteyttä oman organisaatiosi pääkäyttäjään.

Assetissa on valmiina yksi oletustilikartta (Default), jossa on valmiina yksi tili, kirjanpitoarvo. Tätä tiliä tarvitaan kiinteistön arvoja päivitettäessä. Uusia tilikarttoja voit lisätä joko käyttöliittymän kautta tai Tietojen tuonti -toimintoa hyödyntäen. Käytettävissä olevien tilikarttojen määrä riippuu tilaustyypistäsi.

Uuden tilikartan lisääminen käyttöliittymän kautta

1. Klikkaa LISÄÄ -painiketta Tilikartat -näkymän oikeassa yläkulmassa.
  2. Anna tilikartalle nimi ja tallenna.
  3. Lisää tilejä klikkaamalla LISÄÄ -painiketta tilikartan Info -välilehdellä.
  4. Määritä jokaiselle tilille
    • Ryhmän nimi
    • Ryhmäkoodi
    • Tilinumero (pakollinen)
      • Yksilöllinen tunnistetieto, jota käytetään tapahtuman yhdistämiseksi tiliin.
    • Nimi (pakollinen)
    • Kuvaus
    • Tyyppi (pakollinen jos tuot taloustietoja)
      • Esim. tuotot, kulut jne.
    • Alaryhmä (pakollinen jos tuot taloustietoja)
      • Esim. rahoitus, vuokra, hoitovastike jne.
    • Vuokralaji (lue lisää vuokralajien käyttöönotosta)
  5. Tallenna.

Tyyppi ja alaryhmä

Taloustietojen tuontia varten tilityyppi ja alaryhmä on määritettävä. Saat lisää vaihtoehtoja päivittämällä Tilikarttaa Asetukset -näkymässä. Lue lisää asetuksien päivittämisestä.

Tilikartan linkittäminen kiinteistöön

1. (valitsemasi tilikartta) >  Linkitä kiinteistöjä -välilehti > YHDISTÄ.
  2. Valitse avautuvasta näkymästä kiinteistöt, joihin tilikartta linkitetään.
  3. Tallenna.

Taloustietojen tuonti onnistuu ilman linkitystä, mutta Taloustiedot -välilehdelle ei voi lisätä arvoja käyttöliittymän kautta, jos tilikarttaa ei ole linkitetty kyseiseen kiinteistöön.