Budjetointi

Budjetointitoiminnallisuus mahdollistaa budjetin luomisen kiinteistötasolla suoraan Assetin käyttöliittymästä. Voit luoda uuden budjetin esimerkiksi kokonaan edellisen vuoden toteumalukuihin perustuen tai valita tuottojen lähteeksi vuokrasopimukset. Varsinaisen budjetin lisäksi voit luoda erilaisia skenaarioita ja verrata niitä toteutuneisiin lukuihin vuoden kuluessa.

Budjetointitoiminnallisuus on saatavilla Professional- ja Enterprise -tilaustyyppeihin. Ota yhteyttä Assetin yhteyshenkilöösi tai myyntitiimiimme sales@assetti.pro.

Budjetti

Kiinteistöllä täytyy olla toteumalukuja aiemmille vuosille. Jos kiinteistö on uusi eikä toteumatietoja Assetissa vielä ole, voit luoda ensimmäisen budjetin tuontitiedoston avulla. Jos käytät tuottojen pohjatietona vuokratuottoja, vuokralajien täytyy olla käytössä.

Luo uusi budjetti

Valitse haluamasi kiinteistö ja avaa Taloustiedot -välilehti. Klikkaa aikavalitsimen oikealla puolella olevaa kolmea pistettä ja valitse Lisää budjetti. Samasta valikosta voit myös poistaa budjetteja.

Määritä tiedot, joihin tuleva budjettisi perustuu.

1. Budjetin nimi

• Käytä nimeä “budjetti”, kun luot varsinaisen budjetin. Vaihtoehtoiset budjetit voit nimetä kuten haluat. Budjetit näkyvät erillisinä välilehtinä kiinteistön Taloustiedot -välilehdellä.

2. Budjettivuosi

• Valitse mille vuodelle teet budjetin.

3. Budjetin pohjatiedon valinta

• Valitse pudotusvalikosta kopioitko pohjatiedot aiemman vuoden toteumatiedoista vai kopioitko pohjaksi aiemmin luomasi budjetin.

4. Valitse minkä vuoden toteuman tai budjetin tiedot haluat kopioida.

5. Jos valitset kohdan “kopioi viimeiset 12 kuukautta”, tiedot kopioidaan edellisestä täydestä kuukaudesta taaksepäin.

6. Tuottojen määrittäminen (voit valita vain yhden vaihtoehdon):

a. Kerro tuotot inflaatioprosentilla. Lisää haluamasi prosenttiarvo kohtaan “inflaatioprosentti”. Kaikki tuotot kerrotaan asettamallasi prosentilla.

b. Aseta tuottoryhmäkohtainen korotusprosentti. Korota tuotot haluamallasi prosentilla vuokrakategorioittain.

c. Käytä vuokrasopimuksia tuottojen pohjana. Määritä, otetaanko vuokratuotto huomioon tämän päivän tilanteen perusteella olettaen, että sopimukset jatkuvat ennallaan (as it is) tai huomioiden päättymispäivät (based on lease notice terms). Jos vuokrasopimusten päättyminen huomioidaan, Assetti laskee vuokratuotot sopimuksille määräaikaisten sopimusten päättymispäivään saakka ja toistaiseksi voimassa oleviin sopimukseen joko tämä päivä + irtisanomisaika tai ensimmäisen mahdollisen irtisanomisajan päiväykseen saakka.

7. Kuvaus

• Teksti näkyy Taloustiedot -välilehdellä liikuttaessasi hiirtä luodun budjettiversion nimen päällä.

8. Inflaatioprosentti

• Määritä prosenttiarvo, jolla haluat tuotot ja/tai kulut kerrottavan.

9. Luo budjetti joko 12 kuukaudelle, 5 tai 10 vuodelle. Toistaiseksi on mahdollista valita vain 12 kk.

10. Kulut (valitse yksi vaihtoehto):

a. Kerro kulut inflaatioprosentilla. Lisää haluamasi prosenttiarvo kohtaan “inflaatioprosentti”. Kaikki kulut kerrotaan asettamallasi prosentilla.

b. Aseta kuluryhmäkohtainen korotusprosentti. Korota kulut haluamallasi prosentilla kuluryhmittäin.

11. Tallenna budjetti.

Luomasi budjetit ilmestyvät joko omille välilehdilleen Taloustiedot -välilehdelle tai varsinaisen budjetin alle valitsemallesi vuodelle.

Lisätietoja

Vertailu ja seuranta