Käyttökorvaukset

Assetin käyttökorvausominaisuuden avulla voit lisätä ja laskuttaa käyttökorvauksia, kuten vesi- ja lämmityskuluja.

Ominaisuus on saatavilla Standard, Professional- ja Enterprise -asiakkuuksiin. Ota yhteyttä Assetin yhteyshenkilöösi tai myyntitiimiimme sales@assetti.pro.

Varmista ennen käyttökorvauksen luomista, että Assettiin on lisätty:

• Kiinteistö, jota käyttökorvaus koskee
  • Vuokranantajatiedot
  • Käyttökorvausta koskevat yhteystiedot laskutustietoineen

Lisäksi Assettiin on määritettävä käyttökorvaus- ja vuokralajit, joita pääkäyttäjä pääsee muokkaamaan.

Käyttökorvauslajit

1. Klikkaa käyttäjänimeäsi näytön oikeassa yläkulmassa ja valitse Asetukset.
  2. Valitse Käyttökorvaukset ja Alalaji.
  3. Lisää uusia rivejä klikkaamalla LISÄÄ -painiketta ja piilota tarpeettomia rivejä muuttamalla PIILOTA -sarakkeen statukseksi “Kyllä”.
  4. Tallenna.

Vuokralajit

1. Klikkaa käyttäjänimeäsi näytön oikeassa yläkulmassa ja valitse Vuokralajit.
  2. Valitse vuokralajikartta, jota haluat muokata.
  3. Klikkaamalla LISÄÄ näytölle avautuu ikkuna, johon voit täyttää uuden vuokralajin tiedot.
  4. Tallenna.

Näin luot käyttökorvauksen

1. Avaa Käyttökorvaukset -näkymä ja klikkaa +LISÄÄ sivun oikeassa yläreunassa.
  2. Lisää vähintään seuraavat tiedot:
    • Käyttökorvauskausi
    • Laskutuskausi
    • Kiinteistö, johon käyttökorvaus liittyy
    • Asiakkaan (yhteystiedon) nimi
    • Käyttökorvauksen laji
    • Summa
    • Vuokralaji
  3. Tallenna. Nyt käyttökorvaus on luotu, jonka jälkeen pääset luomaan käyttökorvauksesta laskun.

Näin luot käyttökorvauslaskun

1. Klikkaa valintaruutua sen käyttökorvauksen edessä, josta haluat muodostaa laskun. Voit myös valita useampia rivejä.
  2. Klikkaa +LISÄÄ näytön oikeassa yläkulmassa ja valitse +Lasku.
  3. Lisää seuraavat tiedot ja tallenna:
    • Laskun päivämäärä
    • Vuokranantaja/myyjä
    • Maksuehto
    • Eräpäivä
    • Voit halutessasi lisätä viestin ja/tai viitteen.
  4. Pääset tarkastelemaan laskua klikkaamalla näytölle ilmestyneestä ponnahdusikkunasta kohtaa “here”.
  5. Laskun tila on "Avoin". Muuta sen status "Ei lähetetty", jotta se siirtyy laskutukseen.
    • Klikkaa valintaruutua laskun edessä ja muuta Tila -kohdan teksti pudotusvalikon avulla. Tallenna.

Huomioithan, että saman asiakkaan/yhteystiedon käyttökorvaukset kootaan samaan laskuun.

Näin luot vuokranantajan eli laskuttajan

Tiettyjä vuokranantajatietoja vaaditaan laskujen luomista varten.

Huomioithan, että Assetissa vuokranantaja on sama asia kuin laskuttaja.

1. Avaa Yhteystiedot -näkymä. Käytä suodattimia yhteystietojen etsimiseen, jos laskuttaja on oma organisaatiosi. Uuden yhteystiedon saat luotua +LISÄÄ -painikkeella.
  2. Valitse onko uusi yhteystieto Yksityishenkilö vai Organisaatio. Tee valinta huolellisesti, sillä sitä ei voi muokata jälkikäteen.
  3. Lisää henkilön tai yrityksen nimi ja tallenna.
  4. Lisää henkilön tai yrityksen osoitetiedot kynäpainiketta muokkaamalla. Huomioi, että Y-tunnus on pakollinen, jos vuokranantaja on yritys.
  5. Vaihda Vuokranantaja -kohtaan 'Kyllä' Perustiedot -osiossa ja tallenna.
  6. Kun olet määritellyt henkilön/yrityksen vuokranantajaksi, perustietojen alle ilmestyy Pankkitiedot -osio. Lisää tiedot kynäpainikkeen avulla ja tallenna.
  7. Jos vuokranantajalla (organisaatio) on useita yhteyshenkilöitä, jokaiselle laskulle voidaan asettaa siitä vastuussa oleva yhteyshenkilö.
    • Mene Yhteystiedot -näkymään ja klikkaa +LISÄÄ -painiketta. Kun olet lisännyt tarvittavat tiedot, tallenna.

Näin määrittelet kiinteistön vuokranantajan

Jotta voit luoda laskun vuokralaiselle, kiinteistöllä täytyy olla vuokranantaja määriteltynä. Yhteyshenkilö voidaan lisätä sopimuskohtaisesti:

1. Avaa Kiinteistöt -näkymä ja valitse kiinteistö, jolle haluat luoda laskun.
  2. Valitse Info -välilehti ja muokkaa Vuokranantaja -kenttää kynätyökalun avulla.
  3. Valitse kiinteistön vuokranantaja pudotusvalikosta ja tallenna.
  4. Vuokrasopimukseen voidaan tarvittaessa yhdistää vuokranantajan yhteyshenkilö:
      • Avaa Vuokrasopimukset -välilehti ja valitse vuokrasopimus, jolle haluat luoda laskun.
      • Avaa Sopimus -välilehti ja muokkaa Vuokranantajan yhteyshenkilö -kenttää.
      • Valitse sopiva yhteystieto pudotusvalikosta ja tallenna.

Lisätietoja

Katso täältä miten lisäät uuden yhteystiedon tai uuden yhteyshenkilön organisaation yhteystietoihin.