Lisää useita vuokralajeja vuokrasopimukselle

Assetissa on 5 oletusvuokrakategoriaa:

• vuokra
  • hoitovuokra
  • käyttökorvaukset
  • muu vuokra
  • investointivuokra

Saadaksesi Assetin vastaamaan kirjanpitojärjestelmääsi, voit lisätä vuokrasopimuksille yksityiskohtaisempia vuokralajeja, kuten pääomavuokran. Toiminto koostuu 3 vaiheesta.

Huomaa, että vuokralajien käyttö on pakollista Laskutus -toiminnallisuutta käytettäessä.

1. Luo uusi vuokralajikartta

Voit valita kahdesta vaihtoehdosta. Yksittäisen tiedon lisäät helposti käyttöliittymässä, mutta suuremman tietomäärän käsittely on nopeampaa Tietojen tuonti -toiminnolla.

A. Käyttöliittymän kautta

1. Klikkaa käyttäjänimeäsi > Vuokralajit
  2. Klikkaa +LISÄÄ -painiketta sivun oikeassa yläkulmassa.
  3. Anna vuokralajikartalle nimi ja tallenna.
  4. Info -välilehti > LISÄÄ -painikkeella luot uuden alavuokralajin. Lisää vähintään seuraavat tiedot:
    • Vuokratunnus: numeroarvo, jota käytetään vuokralajin tunnistamiseksi. Voit käyttää myös satunnaisesti luotua numerosarjaa kuten 001, 002 jne.
    • Vuokran kuvaus: lyhyt tekstikenttä, joka kuvaa vuokran tyyppiä. Tieto ei ole pakollinen.
    • Vuokralaji: valitse jokin oletusvuokralajeista.

B. Tietojen tuonnin avulla

Käytä Tietojen tuonti -toimintoa vuokralajikartan lisäämiseen ja valitse tuotavan tiedoston tyypiksi Vuokralajit. Käytä joko Assetin valmista siirtotiedostoa tai omaa laskentataulukkoa yhdistäen tietokentät manuaalisesti tietojen tuonnin aikana.

Vuokratunnus ja vuokralaji ovat pakollisia tietoja.

2. Yhdistä kiinteistöjä vuokralajikarttaan

Sinulla voi olla useampi vuokralajikartta käyttöympäristössäsi, mutta kuhunkin kiinteistöön on mahdollista linkittää vain yksi kartta. Tämän vuoksi jokaisella kyseiseen kiinteistöön liittyvällä vuokrasopimuksella on käytössä sama vuokralajikartta.

1. Käyttäjänimi > Vuokralajit
  2. Avaa vuokralajikartta, jota haluat käyttää > Linkitä kiinteistöjä -välilehti > Yhdistä
  3. Voit yhdistää useita kiinteistöjä kerrallaan tai poistaa linkityksiä.
  4. Tallenna.

3. Lisää vuokralajit sopimuksille

Voit lisätä vuokrakategorioille alatyyppejä määrittämäsi vuokralajikartan mukaisesti. Yksittäisen tiedon lisäät helposti käyttöliittymässä, mutta suuremman tietomäärän käsittely on nopeampaa Tietojen tuonti -toiminnolla.

A. Käyttöliittymän kautta

1. Avaa Sopimukset
    • Na_ytto_kuva_2021-10-5_kello_10.17.21.png Taulukkonäkymä > valitse sopimus klikkaamalla Sopimustunnusta TAI
    • Na_ytto_kuva_2021-10-5_kello_10.16.15.png Listanäkymä > valitse sopimus klikkaamalla sitä
  2. Vuokrakaudet -välilehti > klikkaa kynäkuvaketta halutun vuokrakauden kohdalla > Muokkaa vuokria
  3. Klikkaa + > valitse pudotusvalikosta vuokralaji > lisää vuokra ja ALV% (jos käytössä).
    • Toista kunnes olet lisännyt kaikki haluamasi vuokralajin alatyypit.
  4. Tallenna.

B. Tietojen tuonnin avulla

Käytä Tietojen tuonti -toimintoa vuokralajikartan lisäämiseen ja valitse tuotavan tiedoston tyypiksi "Vuokrat vuokralajeittain". Käytä joko Assetin valmista siirtotiedostoa tai omaa laskentataulukkoa yhdistäen tietokentät manuaalisesti tietojen tuonnin aikana.