Lisää useita vuokralajeja vuokrasopimukselle

Assetissa on viisi oletusvuokrakategoriaa - vuokra, hoitovuokra, käyttökorvaukset, muu vuokra ja investointivuokra. Saadaksesi Assetin vastaamaan kirjanpitojärjestelmääsi, voit lisätä vuokrasopimuksille yksityiskohtaisempia vuokralajeja, esimerkiksi pääomavuokra.

Huomioithan, että vuokralajien käyttö on pakollista Laskutus -toiminnallisuutta käytettäessä.

1. Luo uusi vuokralajikartta

Käyttöliittymän kautta

1. Klikkaa käyttäjänimeäsi näytön oikeassa yläkulmassa ja valitse pudotusvalikosta Vuokralajit.
  2. Klikkaa +LISÄÄ -painiketta sivun oikeassa yläkulmassa.
  3. Anna vuokralajikartalle nimi ja tallenna.
  4. Käytä Info -välilehden LISÄÄ -painiketta luodaksesi uuden alavuokralajin. Lisää vähintään seuraavat tiedot:
      • Vuokratunnus: numeroarvo, jota käytetään vuokralajin tunnistamiseksi. Voit käyttää myös satunnaisesti luotua numerosarjaa kuten 001, 002 jne.
      • Vuokran kuvaus: lyhyt tekstikenttä, joka kuvaa vuokran tyyppiä.
      • Vuokralaji: Assetin oletusvuokrakategoriat (vuokra, hoitovuokra, käyttökorvaukset, muu vuokra ja investointivuokra).

Tietojen tuonnin avulla

Käytä Tietojen tuonti -toimintoa vuokralajikartan lisäämiseen ja valitse tuotavan tiedoston tyypiksi Vuokralajit. Käytä joko Assetin valmista siirtotiedostoa tai omaa laskentataulukkoa yhdistäen tietokentät manuaalisesti tietojen tuonnin aikana.

2. Yhdistä kiinteistöjä vuokralajikarttaan

Yhdistä vuokralajikartta Assetissa oleviin kiinteistöihin. Sinulla voi olla useampi vuokralajikartta käyttöympäristössäsi, mutta kuhunkin kiinteistöön on mahdollista linkittää vain yksi kartta. Tästä johtuen jokaisella kyseiseen kiinteistöön liittyvällä vuokrasopimuksella on käytössä sama vuokralajikartta.

1. Klikkaa käyttäjänimeäsi näytön oikeassa yläkulmassa ja valitse pudotusvalikosta Vuokralajit.
  2. Avaa vuokralajikartta, jota haluat käyttää.
  3. Valitse Linkitä kiinteistöjä -välilehti.
  4. Klikkaa Yhdistä -painiketta.
  5. Linkitä kyseiseen vuokralajikarttaan haluamasi kiinteistöt klikkaamalla LISÄÄ -painiketta rivin lopussa. Voit valita useita kiinteistöjä kerralla.
    • Yhdistettyjen kiinteistöjen LISÄÄ -painike muuttuu POISTA -painikkeeksi. Klikkaa POISTA -painiketta, jos haluat poistaa kiinteistöön kohdistuvan linkityksen.
  6. Tallenna.

3. Lisää vuokralajit sopimuksille

Kun halutut kiinteistöt on linkitetty vuokralajikarttaan, voit lisätä vuokrakategorioille alatyyppejä määrittämäsi vuokralajikartan mukaisesti.

1. Avaa Sopimukset vasemmassa reunassa olevasta valikosta ja valitse haluamasi vuokrasopimus.
  2. Muokkaa Sopimustietoja -osiota kynätyökalun avulla.
  3. Klikkaa Muokkaa vuokria osion alareunassa.
  4. Klikkaa +, valitse pudotusvalikosta vuokralaji ja lisää vuokran määrä.
  5. Tallenna. Sulje ponnahdusikkuna oikeassa yläkulmassa olevalla rastilla.